Lawatan Institut Pertanian Bogor (IPB) Indonesia Ke Institut Pertanian Tropika Dan Sekuriti Makanan | INSTITUT PERTANIAN TROPIKA DAN SEKURITI MAKANAN (ITAFoS)
» BERITA » Lawatan Institut Pertanian Bogor (IPB) Indonesia ke Institut Pertanian Tropika dan Sekuriti Makanan

SERDANG, 13 Oktober - Institut Pertanian Tropika dan Sekuriti Makanan (ITAFoS) telah menerima lawatan delegasi Institut Pertanian Bogor (IPB) yang diketuai oleh Prof. Dr. Anuraga Jayanegara daripada Fakultas Penternakan, IPB. Tujuan lawatan ini adalah untuk menjalinkan hubungan penyelidikan di antara ITAFoS dan IPB. Prof. Madya Dr. Hasliza Abu Hassim selaku Timbalan Pengarah ITAFoS telah mengalu-alukan dan memberi penerangan dan maklumat mengenai stuktur organisasi, fungsian utama ITAFoS dan kemudahan – kemudahan penyelidikan yang terdapat di ITAFoS, Antara perkara utama yang dibincangkan adalah mengenai hasrat IPB untuk mengadakan “Dual Degree Program” untuk pelajar pascasisawah IPB dan UPM, khususnya ITAFoS. Turut hadir bersama Timbalan Pengarah adalah Ketua Laboratori Laboratori Produksi Haiwan Lestari dan Biodiversiti, Dr Mamat Hamidi Kamalludin.

Tarikh Input: 02/12/2022 | Kemaskini: 02/12/2022 | s_hasimah

SXEeEAC~