» BERITA » ‘Malaysia Research University Network Universiti Putra Malaysia-Kasetsart University (MRUN UPM-KU) Postgraduate Colloquium and Research Forum’

SERDANG, 13 Ogos 2019 – ‘Universiti Putra Malaysia-Kasetsart University Postgraduate Colloquium and Research Forum’ telah dianjurkan oleh ITAFoS pada 13-15 Ogos 2019. Program ini dibiayai oleh ‘Malaysia Research University Network’ (MRUN) untuk mengukuhkan kerjasama antara universiti di Malaysia dan Asia Tenggara. Universiti Kasetsart (KU) telah dijemput sebagai kolaborator untuk program ini. Seramai 80 orang pelajar dan penyelidik pascasiswazah telah mengambil bahagian dalam program ini. Topik penyelidikan yang dibentangkan semasa sesi kolokium meliputi keselamatan dan kualiti makanan, penternakan dan kebajikan haiwan, serta penanaman dan perlindungan tanaman. Sesi forum penyelidikan menyediakan platform untuk bertukar-tukar idea antara peserta, mengenal pasti dan mempromosikan penyelesaian, dan yang paling penting untuk menghasilkan bersama cadangan penyelidikan antarabangsa untuk pembangunan Pertanian dan Keselamatan Makanan antara UPM dan KU.

Tarikh Input: 26/11/2019 | Kemaskini: 26/11/2019 | noordiana

SXEeHAJ~