SEKURITI MAKANAN DAN PERUBAHAN IKLIM SUMMER SCHOOL 2018 | INSTITUT PERTANIAN TROPIKA DAN SEKURITI MAKANAN (ITAFoS)
» BERITA » SEKURITI MAKANAN DAN PERUBAHAN IKLIM SUMMER SCHOOL 2018

SEKURITI MAKANAN DAN PERUBAHAN IKLIM SUMMER SCHOOL 2018

Kami, dari ITAFoS berbangga untuk mengumumkan bahawa kami, merupakan penganjur ‘Food Security and Climate Change (FSCC) Summer School 2018’ yang telah diadakan dari 14 hingga 27 Jun 2018. Tahun ini FSCC Summer School (UPM) telah memberi tumpuan kepada pengeluaran kelapa sawit dan integrasi lembu sebagai strategi peralihan potensi kemampanan. Kegiatan ini bertujuan untuk memperkuat pengetahuan dan pemahaman para peserta tentang sistem pertanian dan makanan yang berkelanjutan dalam menghadapi ketidakpastian jangka panjang dan risiko yang berkaitan dengan ketersediaan sumber dan perubahan iklim.
Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada penaja utama bagi program ini iaitu ERASMUS + Building Capacity for Higher Education Commission of Europe; penaja bersama, Southeast Asian University Consortium for Graduate Education in Agriculture and Natural Resources (UC); dan penganjur bersama, University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna (BOKU) dan Universiti Gadjah Mada (UGM) atas sumbangan mereka.
Komitmen besar yang ditunjukkan oleh para peserta juga merupakan elemen dalam membuat FSCC Summer School Malaysia 2018 berjaya. Oleh itu, penghargaan ikhlas kami diberikan kepada semua 45 peserta yang datang dari lebih dari 8 buah negara untuk bersama kami dalam program ini. Kami berharap, dari program 2 minggu ini, momentum yang dibina melalui pertukaran idea-idea yang sengit akan dapat dikekalkan. Program Summer School 2019 akan diadakan di Filipina di University of the Philippines Los Baños (UPLB) dan Central State University of Luzon (CLSU).

Tarikh Input: 12/09/2018 | Kemaskini: 12/09/2018 | s_kumari

SXEeDAV~